Luotsiohjaus – uutta virtaa vapaaehtoisille

29.1.2024

EKL:n yhdistystoiminta on vapaehtoisten varassa. Jokainen motivoitunut, sitoutunut ja hyvin jaksava vapaaehtoinen on mittaamaton voimavara yhdistystoiminnalle. Yksi tapa tukea vapaaehtoisia on tarjota heille työnohjausta.

Vapaaehtoistyön työnohjaus tunnetaan jo järjestökentällä. Työnohjausta on saatavilla maksusta. Meillä EKL:ssä koulutetaan omasta takaa Luotsiohjaajia, jotka työnohjauksellisin keinoin tukevat vapaaehtoisiamme. Tarjolla oleva työnohjaus on myös hyvä valtti, kun rekrytoidaan uusia vapaaehtoistoimijoita.

Uusi Luotsiohjaajakoulutus alkaa Helsingissä maaliskuussa
Nyt on EKL:n piireillä ja yhdistyksillä oiva tilaisuus saada omalle alueelleen Luotsiohjaaja ja tukea omille vapaaehtoisilleen.
Koulutus on kaksiosainen (20.–21.3. ja 12.–13.11.) ja maksuton sisältäen majoituksen (2 hh) ja ateriat. Koulutukseen otetaan 10 vapaaehtoista, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan ryhmänohjaajina ja sitoutuvat koulutuksen ajan ohjaamaan harjoitusryhmää. Harjoitusryhmä on esimerkiksi oman yhdistyksen eri kerhojen ohjaajat. Ryhmä tapaa vähintään neljä kertaa (kaksi keväällä ja kaksi syksyllä) ja ohjauskerran kesto on 90 min. Ohjaaja saa kouluttajilta ohjausta harjoittelun ajan.
Taustaorganisaation vastuulla on tarjota Luotsiohjaajalle harjoitusryhmä ja tapaamispaikka. Halutessa voidaan järjestää ryhmälle kahvittelumahdollisuus, mutta se ei ole välttämätöntä. Luotsiohjaaja ja taustaorganisaatio tekevät harjoitusryhmän ohjaamisesta kirjallisen sopimuksen, jossa sovitaan em. asioista. Ohjaajaa ja ryhmäläisiä sitoo vaitiolovelvollisuus eikä ryhmässä käsiteltyjä asioita tuoda yleiseen tietoon. Taustaorganisaatio voi asettaa ryhmän työskentelylle omia tavoitteita ja saada ohjaajalta palautetta yleisellä tasolla ryhmän edistymisestä.

Tulkaa mukaan pilotoimaan uudistunutta Luotsiohjaajakoulutusta ja hyödyntäkää mahdollisuus tukea omien vapaaehtoisienne jaksamista, motivaatiota, sitoutumista ja kehittymistä. Työnohjaus on aina myös oppimismahdollisuus.
Luotsiohjaajalta ei vaadita aikaisempaa kokemusta työnohjauksesta. Tärkeintä on oma halu ja asennoituminen ryhmän ohjaamiseen. Koulutukseen valitut saavat henkilökohtaisen kutsun sähköpostiin ja pienen ennakkotehtävän.
Ilmoittautumiset viim. 1.3.2024  TÄSTÄ tai https://www.ekl.fi/toiminta/elinvoimaa/luotsi-ohjaus/
Kouluttajina toimivat Petra Toivonen ja Paula Noresvuo.
Lisätietoa Paulalta
Paula Noresvuo Järjestösuunnittelija EKL Elinvoimaa -toiminta
paula.noresvuo@ekl.fi puh. 050 522 1946